VIESTINTÄOIKEUDEN KÄSIKIRJA

Viestintäoikeuden käsikirja
Tekijä: Pirkko Pesonen
Kustantaja: Edita Publishing Oy (2011)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   52,50
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
378 sivua
Julkaisuvuosi:
Tuotesarja:
ISBN:
9789513758318

EUR
52,50
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Viestintäoikeuden käsikirjazoom

52.50€ (Alv 10%) 47.73€ (Alv 0%)

Viestintäoikeuden käsikirja esittelee viestinnän keskeiset lait ja säännöt. Käsikirja on tarpeellinen työväline ja hakuteos kaikille viestinnän ammattilaisille ja niille, jotka toimivat työyhteisöjen viestinnän ja tietosuojan ongelmien kanssa. Kirjasta on helppo etsiä tietoa julkaisuongelmiin, sillä sen sisältö rakentuu tiedottamisen työvaiheiden mukaan tiedonhankinnasta tiedon käsittelyyn ja julkaisemiseen. Mukana on runsaasti käytännön esimerkkejä ja oikeustapauksia. Kirjasta selviää, miten ja mitä tietoa viranomaisilta, yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä voi saada tai vaatia ja mitkä asiat rajoittavat tiedonsaantia. Kirja kertoo myös, minkälaisen aineiston julkaiseminen loukkaa yhteiskunnan arvoja tai yksityiselämän, kunnian ja kotirauhan suojaa ja mitä rangaistus- ja vahingonseuraamuksia julkaisemisella saattaa olla.

Teoksen uudistetussa laitoksessa on huomioitu joukkoviestinnän ja työpaikkaviestinnän lainsäädännössä tapahtuneet uudistukset ja tulkintaa koskevat täsmennykset. Tärkeä uudistus on työsähköpostia koskeva sähköisen viestinnän tietosuojalaki (ns. Lex Nokia). Lisäksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut tuomioita, jotka vaikuttavat suomalaiseen laintulkintaan yksityiselämän suojasta. Myös nämä on huomioitu teoksen uudessa laitoksessa, jossa on esitelty muutenkin EIT:n ja Pohjoismaiden sananvapautta ja yksilön suojaa koskevaa ratkaisukäytäntöä.


Asiasanat: viestintäoikeus viestintä lainsäädäntö tiedonhankinta julkisuus tiedonsaanti tieto käsittely julkaisutoiminta vastuu tietosuoja sähköposti kriisiviestintä henkilötietolaki laki-viranomaisten-toiminnan-julkisuudesta
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Oikeustiede > Siviili- ja kauppaoikeus


EUR
52,50
Ilmainen toimitus
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot