VIESTINTÄOIKEUDEN KÄSIKIRJA

Viestintäoikeuden käsikirja
Tekijä: Pirkko Pesonen
Kustantaja: Edita Publishing Oy (2008)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   48,90
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
301 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Tuotesarja:
ISBN:
9789513753672

EUR
48,90
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Viestintäoikeuden käsikirjazoom

48.90€ (Alv 10%) 44.45€ (Alv 0%)

Teos on viestinnän lainsäädännön käsikirja. Kirja esittelee tiedon hankintaan ja julkaisemiseen liittyvän keskeisen viestinnän lainsäädännön ja muut säännöt. Teos koostuu kolmesta osasta, jotka liittyvät tiedon hankintaan, tiedon käyttöön ja tiedon julkaisemisen vastuukysymyksiin. Lisäksi kirjassa käsitellään eräitä erityiskysymyksiä kuten tietosuojaa ja tiedottamisvelvollisuutta.

Teos vastaa kysymyksiin siitä, miten ja mitä tietoa voi viranomaisilta, yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä saada ja mitkä asiat tiedonsaantia rajoittavat. Se selvittää sitä, minkälainen aineisto loukkaa yhteiskunnan arvoja ja yksilöä kuten yksityiselämän, kunnian ja kotirauhan suojaa ja mitä seuraamuksia loukkaamisesta voi seurata. Kirjassa käsitellään myös tietosuojaan, henkilötietojen ja sähköpostiviestien suojaan liittyviä asioita. Lopuksi selvitetään sitä, milloin yrityksillä ja viranomaisilla on tiedottamisvelvollisuus ja mitä laissa sanotaan kriisiviestinnästä.

Kirjan rakenne noudattaa tiedottamisen työvaiheiden prosessia ja etenee tiedonhankinnasta tiedon käsittelyyn ja tiedon julkaisemiseen. Mukana on runsaasti oikeustapauksia ja käytännön esimerkkejä. Kirjan liitteenä ovat journalistille tärkeimmät lakitekstit.


Asiasanat: viestintäoikeus viestintä lainsäädäntö tiedonhankinta julkisuus tiedonsaanti tieto käsittely julkaisutoiminta vastuu tietosuoja laki-viranomaisten-toiminnan-julkisuudesta henkilötietolaki laki-sananvapauden-käyttämisestä-joukkoviestinnässä sähköisen-viesti
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Oikeustiede > Siviili- ja kauppaoikeus


EUR
48,90
Ilmainen toimitus
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot