HYVINVOINNIN VERKOSTOT MAASEUDULLA ASUVIEN ÄITIEN ARJESSA

Hyvinvoinnin verkostot maaseudulla asuvien äitien arjessa
Tekijä: Pilvi Hämeenaho
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) Suomen valtio (2014)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   27,40
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
236 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789523022218

EUR
27,40
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Hyvinvoinnin verkostot maaseudulla asuvien äitien arjessazoom

27.40€ (Alv 10%) 24.91€ (Alv 0%)

Millainen asuinympäristö suomalainen maaseutu on lapsiperheille? Millaisista tekijöistä kokemus hyvästä ja turvallisesta arjesta rakentuu? Mikä on julkisten palvelujen rooli osana arkeen kuuluvan avun antamisen ja saamisen verkostoa?

Tämä etnologinen tutkimus tarkastelee maaseudulla asuvien perheenäitien arjen kulkua ja kuvaa heidän käsityksiään hyvästä arjesta. Tutkimuksen kohteena ovat erityisesti julkisten palvelujen käyttö ja niiden merkitys osana arjessa koetun hyvinvoinnin rakentumista. Palveluja tarkastellaan hyvinvointiresurssina, joka muodostaa äitien lähipiiristä ja paikallisyhteisöltä saatavan avun kanssa arkielämään kuuluvan hyvinvoinnin tuottamisen verkoston. Tässä verkostossa äidit toimivat sekä avun saajina että antajina.

Äitien mukaan keskisuomalainen maaseutu on rauhallinen, turvallinen ja luonnonläheinen asuinympäristö. Toisaalta arjen realiteetit, kuten pitkät välimatkat ja palvelujen heikko saavutettavuus, vaikuttavat arjen sujuvuuteen ja vähentävät palvelujen toimivuutta kohtaan tunnettua luottamusta. Maaseudun arjen kuvaus osoittaa myös sen, kuinka lähi- ja paikallisyhteisö muodostaa tärkeän auttamisen verkoston harvan palveluverkon maaseudulla.


Asiasanat: palvelut saavutettavuus käyttö maaseutu lapsiperheet äidit perheet arki arkielämä hyvinvointi paikallisyhteisöt maaseutuväestö verkostoituminen verkostot
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Sosiaalipolitiikka


EUR
27,40
Ilmainen toimitus
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot