Lukulamppu
Email tai asnro: Salasana:
tai rekisteröidy

 
Yleiskirjallisuus
Kotimainen kauno
Käännetty kaunokirjallisuus
Runous
Sarjakuvat ja kuvakirjat
Mietelauseet

Hyvinvointi
Ihmissuhteet
Elämäntaito
Kauneus ja terveys
Psykologia
Lapset, vauvat, raskaus
Voimistelu

Vapaa-aika
Ruoka, juoma ja laihdutus
Sisustus
Käsityöt
Talo ja piha
Puutarha ja kasvit
Valokuvaus
Eläimet
Musiikki
Urheilu ja ulkoilu
Metsästys ja kalastus
Matkustus ja kartat

Tietokirjat
Yleistieto
Kalenterit
Anatomiset mallit ja kaaviot
Tietotekniikka
Autot ja moottoripyörät
Yritykset ja talous
Yhteiskunta
Oikeustiede
Taide ja arkkitehtuuri
Käsityötaide
Historia
Henkilö ja sukuhistoria
 

POSTHUMANISMI

PosthumanismiPOSTHUMANISMI
Tekijä: Karoliina Lummaa; Lea Rojola
Kustantaja: Eetos ry (2014)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   39,30
    
Kirjailija: Karoliina Lummaa; Lea Rojola
Kustantaja: Eetos ry
Kieli: Suomi
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2014 (lisätietoa)
Tuotesarja: Eetos-julkaisuja 15

Tämän tuotteen osoite
EUR
39,30
Posthumanismi
Suurenna viemällä hiiri kuvan päälle
zoom


Saatavuusarvio: Tuote ei tilattavissa.
ISBN-13: 9789526796666, ISBN-10: 9526796667
Hinta: 39.30 € (Alv 10%, 35.73€ Alv 0%), ilmainen toimitus.


Onko ihmiskeskeinen ajattelu tullut tiensä päähän? Miten ajatella suhteita ihmisten, eläinten, koneiden ja muiden olioiden välillä?

Karoliina Lummaan ja Lea Rojolan toimittama Posthumanismi-artikkelikokoelma lähtee liikkeelle näistä kysymyksistä. Nimensä mukaisesti teos esittelee 1990-luvun aikana yleistynyttä filosofis-tutkimuksellista suuntausta, posthumanismia, jossa inhimilliseen rationaliteettiin uskovaa humanismia arvioidaan uudelleen teknologisen kehityksen, eläinetiikan, globaalien ympäristöongelmien sekä poliittisen ja taloudellisen epävakauden kehyksissä. Teoksen keskiössä on kysymys inhimillisten ja erilaisten ei-inhimillisten olentojen ja toimijoiden kohtaamisesta ajattelussa ja erilaisissa käytännöissä.Posthumanismi-teoksen kirjoituksissa etsitään posthumanismin historiallisia juuria romantiikasta ja antiikista sekä ulotetaan ajattelu ristiriitaisten visioiden tulevaisuuksiin. Teoksessa myös kehitellään posthumanistisen analyysin välineitä niin kirjallisuuden, esitystaiteen kuin kuvienkin tutkimiseen. Ihmisyyttä tarkastellaan materiaalis-käsitteellisinä prosesseina, joissa on aina kyse vallasta ja etiikasta sekä erilaisista suhteista tekniikkaan ja luontoihin.Käsillä oleva teos on ensimmäinen suomenkielinen posthumanistiseen ajatteluun ja tutkimukseen johdatteleva artikkelikokoelma. Se tarjoaa joukon tutkijoiden henkilökohtaisesti valitsemia mutta kansainväliseen posthumanismikeskusteluun perustuvia näkökulmia humanismin jälkeiseen ajatteluun. Lukkoon lyötyjen määritelmien sijaan Posthumanismi tarjoaa lukijoilleen lähtökohtia posthumanistiseen ajatteluun ja analyysiin. Teoksen on tarkoitus toimia keskustelunavauksena sekä uudenlaisten, tieteenalarajoja rikkovienkin ajattelutapojen ja tutkimuskysymysten innoittajana.Posthumanismi on syntynyt toimittajiensa ja kirjoittajiensa opetus- ja tutkimustyön innoittamana. Teoksen toimittajat ovat professori Lea Rojola ja Suomen Akatemian tutkijatohtori Karoliina Lummaa. Kirjoittajat ovat edellisten lisäksi Juha Raipola, Riikka Homanen, Jukka Sihvonen, Jukka Sarjala, Jouni Teittinen, Tuija Kokkonen, Kaisa Kurikka, Asko Nivala, Antti Salminen ja Esa Kirkkopelto.
Asiasanat: humanismi humanistiset-tieteet ihmisyys ihmiskuva ihminen koneet teknologinen-kehitys luontosuhde eläimet antropomorfismi filosofia
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Filosofia. Psykologia. Rajatieto > Etiikka. Elämänfilosofia. Estetiikka


EUR
39,30
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot