POSTHUMANISMI

Posthumanismi
Tekijä: Karoliina Lummaa; Lea Rojola
Kustantaja: Eetos ry (2014)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   40,80
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Tuotesarja:
ISBN:
9789526796666

EUR
40,80
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Posthumanismizoom

40.80€ (Alv 10%) 37.09€ (Alv 0%)

Onko ihmiskeskeinen ajattelu tullut tiensä päähän? Miten ajatella suhteita ihmisten, eläinten, koneiden ja muiden olioiden välillä?

Karoliina Lummaan ja Lea Rojolan toimittama Posthumanismi-artikkelikokoelma lähtee liikkeelle näistä kysymyksistä. Nimensä mukaisesti teos esittelee 1990-luvun aikana yleistynyttä filosofis-tutkimuksellista suuntausta, posthumanismia, jossa inhimilliseen rationaliteettiin uskovaa humanismia arvioidaan uudelleen teknologisen kehityksen, eläinetiikan, globaalien ympäristöongelmien sekä poliittisen ja taloudellisen epävakauden kehyksissä. Teoksen keskiössä on kysymys inhimillisten ja erilaisten ei-inhimillisten olentojen ja toimijoiden kohtaamisesta ajattelussa ja erilaisissa käytännöissä.Posthumanismi-teoksen kirjoituksissa etsitään posthumanismin historiallisia juuria romantiikasta ja antiikista sekä ulotetaan ajattelu ristiriitaisten visioiden tulevaisuuksiin. Teoksessa myös kehitellään posthumanistisen analyysin välineitä niin kirjallisuuden, esitystaiteen kuin kuvienkin tutkimiseen. Ihmisyyttä tarkastellaan materiaalis-käsitteellisinä prosesseina, joissa on aina kyse vallasta ja etiikasta sekä erilaisista suhteista tekniikkaan ja luontoihin.Käsillä oleva teos on ensimmäinen suomenkielinen posthumanistiseen ajatteluun ja tutkimukseen johdatteleva artikkelikokoelma. Se tarjoaa joukon tutkijoiden henkilökohtaisesti valitsemia mutta kansainväliseen posthumanismikeskusteluun perustuvia näkökulmia humanismin jälkeiseen ajatteluun. Lukkoon lyötyjen määritelmien sijaan Posthumanismi tarjoaa lukijoilleen lähtökohtia posthumanistiseen ajatteluun ja analyysiin. Teoksen on tarkoitus toimia keskustelunavauksena sekä uudenlaisten, tieteenalarajoja rikkovienkin ajattelutapojen ja tutkimuskysymysten innoittajana.Posthumanismi on syntynyt toimittajiensa ja kirjoittajiensa opetus- ja tutkimustyön innoittamana. Teoksen toimittajat ovat professori Lea Rojola ja Suomen Akatemian tutkijatohtori Karoliina Lummaa. Kirjoittajat ovat edellisten lisäksi Juha Raipola, Riikka Homanen, Jukka Sihvonen, Jukka Sarjala, Jouni Teittinen, Tuija Kokkonen, Kaisa Kurikka, Asko Nivala, Antti Salminen ja Esa Kirkkopelto.
Asiasanat: humanismi humanistiset-tieteet ihmisyys ihmiskuva ihminen koneet teknologinen-kehitys luontosuhde eläimet antropomorfismi filosofia
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Filosofia. Psykologia. Rajatieto > Etiikka. Elämänfilosofia. Estetiikka


EUR
40,80
Ilmainen toimitus
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot