KANNAKSEN KALEIDOSKOOPPI

Kannaksen kaleidoskooppi
Tekijä: Arvo Tuominen
Kustantaja: Reuna Kustantamo ja kirjakauppa Oy (2017)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   36,20
    
Arvostelut:
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
250 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789527028872

EUR
36,20
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Kannaksen kaleidoskooppizoom

36.20€ (Alv 10%) 32.91€ (Alv 0%)

Karjalankannaksella valtioiden, uskontojen ja ideologioiden rajat ovat jatkuvasti muuttuneet, joten ihmiskohtalotkin ovat usein muodostuneet joksikin muuksi kuin mistä haaveiltiin. Parhaimmillaan suomalainen, pietarinvenäläinen ja suomenruotsalainen kulttuuri ovat rikastuttaneet toisiaan. Pahimmillaan on sodittu. Alue on kuitenkin ollut pääasiallisesti suomalaisten asuttama, aina toiseen maailmansotaan saakka.

Kannasta käsittelevä tietoteos on kuin kaleidoskooppi, jossa törmää eri suunnilta tuleviin näkökulmiin niin, että päässä pyörii kun todellisuus saa alati uusia versioita. Kirja tarjoaa nautinnollisen matkan läpi alueen kiinnostavimpien kohteiden ja mielenmaisemien. Siinä perehdytään mm. bandiittien Viipuriin, Taipaleen taistelupaikkoihin, Rakkauden hautaan, Kirjasalon postimerkkitasavaltaan ja vallankumoukselliseen Vammeljärveen.

Kirjoittaja tuo arkistojen kätköistä päivänvaloon paljon uutta tietoa. Henkilögalleriassa on esimerkiksi Mannerheim, Aleksandra Kollontai, Ilmari Kianto, Edith Södergran, Anna Ahmatova, Ilja Repin, Vladimir Lenin, Emmi Jurkka, Toivo Kuula, Anna Vyrybova, Arvo “Poika” Tuominen ja Olavi Paavolainen.

Arvo Tuominen on tullut rajan molemmin puolin tunnetuksi Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista, mm. Kannaksen kierros, Salaiset pelit, Vodkaturistit, Laatokan ympäri ja Sota ilman voittoa. Erityisen hyvin hän on perehtynyt Karjalankannaksen historiaan ja nykyisyyteen. Hänet on palkittu pyrkimyksestä historialliseen totuuteen Ystävyyden mitalilla, joka on korkein ulkomaalaiselle myönnettävä venäläinen kunnianosoitus.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Maantiede. Matkat. Kansatiede > Itä-eurooppa > Venäjä. Ukraina. Valko-venäjä. Moldova


EUR
36,20
Ilmainen toimitus
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot