KOIVU : SUOMEN KANSALLISPUU

Koivu : Suomen kansallispuu
Tekijä: Seija A. Niemi
Kustantaja: Minerva Kustannus Oy (2015)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   27,80

Vaihtoehtoiset

Koivu : Suomen kansallispuu
Tekijä: Seija A. Niemi
Kustantaja: Minerva Kustannus Oy (2015)
Saatavuus: Noin 5-8 arkipäivää
EUR   20,30
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
220 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789523121171

EUR
27,80
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa. Katso vaihtoehtoiset tuotteet.
Koivu : Suomen kansallispuuzoom

27.80€ (Alv 10%) 25.27€ (Alv 0%)

Koivu on olennainen osa suomalaisuutta. Se on ollut ikiaikainen lämmön lähde ja erilaisten kotitalousesineiden materiaali, mutta myös ehtymätön innoituksen lähde taidemaalareille, säveltäjille, kirjailijoille ja valokuvaajille. Suomen kansallispuuksi valittu rauduskoivu symboloi meille kotia ja isänmaata.

Seija A. Niemi on kirjoittanut koivusta kattavan tietoteoksen, jossa hän kartoittaa kaikki ne aspektit, joilla koivu liittyy suomalaiseen luontoon, elämään ja kulttuuriin. Kirja esittelee Suomessa kasvavien koivujen lajit ja kertoo puun historiasta siitä alkaen, kun se heti jääkauden jälkeen ilmestyi maisemaan.

Kirja kertoo myös koivun asemasta ihmisen arjessa ja juhlassa kautta aikojen. Koivun valkea, sileä ja kaunis puuaines on kovaa ja kestävää. Niinpä se on saanut palvella lukemattomien tarvekalujen raaka-aineena. Myös tuohi on taipunut suomalaisten käsissä moneen. Koivun eri osista saatiin lääkeainetta ja tuhkasta valmistettiin potaskaa tai keitettiin saippuaa. Kesäisin lehtevät koivut juhlistavat perinteisesti erilaisia tapahtumia.

Alvar Aallon legendaariset designhuonekalut avasivat kokonaan uuden luvun koivun käytölle huonekaluvalmistuksessa. Artekin Aalto-sarja on edelleen yksi arvostetuimmista sisustusbrändeistä.

Koivun teollinen käyttö on saanut kirjassa oman osionsa. Teos tarkastelee myös koivun roolia suomalaisessa kansanperinteessä, muotoilussa ja arkkitehtuurissa.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Suomen historia


EUR
27,80
Ilmainen toimitus
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot