TARINA RAKKAUDESTA JA PIMEYDESTÄ

Tarina rakkaudesta ja pimeydestä
Tekijä: Amos Oz; Pirkko Talvio-Jaatinen (käänt.)
Kustantaja: Tammi (2015)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   15,70
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
651 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2015, 01.02.2015 (lisätietoa)
Tuotesarja:
ISBN:
9789513182595

EUR
15,70
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Tarina rakkaudesta ja pimeydestäzoom

15.70€ (Alv 10%) 14.27€ (Alv 0%)

Traaginen ja koominen muistelmateos kirjailijan suvusta ja Israelin myrskyisästä historiasta

Taitavan kirjailijan elämäkertaa lukee kuin romaania. Henkilökohtaiset kokemukset avaavat näkökulmia Lähi-idän tilanteeseen ja sen taustoihin laajemminkin. Se on tarina toisiinsa törmäävistä kulttuureista, kärsimyksestä ja sitkeydestä, rakkaudesta ja pimeydestä.

Tarina rakkaudesta ja pimeydestä on kertomus pojasta, joka kasvaa sodan repimässä Jerusalemissa 40- ja 50-luvuilla, hänen eripuraisista vanhemmistaan ja itäeurooppalaisista isovanhemmistaan. Isä on pikkutarkka ja looginen, äiti unelmoiva romantikko. Pojan lahjakkuus huomataan jo varhain ja hänestä suorastaan odotetaan merkittävää taiteilijaa tai kirjailijaa. Kun Amos on 12-vuotias, äiti tekee itsemurhan. Järkyttävä tapaus jää painamaan mieltä ja siihen palataan kirjassa monta kertaa. Viisitoistavuotiaana Amos lähtee kibbutsille, kääntää selkänsä isänsä aatteille ja vaihtaa nimensä Klausnerista Oziksi. Myöhemmin hän menee naimisiin, saa lapsia, ryhtyy kirjailijaksi ja ottaa osaa maansa kuohuvaan politiikkaan.

Amos Oz syntyi 1939 Jerusalemissa. Hän on kirjoittanut yli kaksikymmentä romaania ja lukuisia esseekokoelmia. Hän on saanut tuotannostaan useita arvostettuja kirjallisuuspalkintoja. Kirjailijantyönsä ohella Oz opettaa kirjallisuutta Ben Gurionin yliopistossa Negevissä. Hän ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja rauhantyöhön toimien aktiivisesti juutalaisten ja arabien kohtaamisen ja rauhallisen rinnakkaiselon puolesta. Oz on naimisissa ja hänellä on kaksi tytärtä ja yksi poika.
Asiasanat: muistelmat Lähi-itä kirjailijat
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Kaunokirjallisuus. Kirjallisuustiede. Kielitiede > Kertomakirjallisuus > Suomenkielinen kertomakirjallisuus


EUR
15,70
Ilmainen toimitus
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot