HäviöHÄVIÖ
Tekijä: Antti Nylén
Kustantaja: Kosmos (2018)
Tuotetunnus: 9789527144725


Päivämäärä:01.01.2019
Arvosana:
Otsikko:Ajattelemisen aihetta
Arvostelu:Loisteliaalla tyylillä kirjoitettu säälimätön tositilitys köyhiä ja heikkoja vihaavasta nyky-Suomesta sekä siitä kalliista hinnasta, jonka kirjailija maksaa kutsumuksestaan. Erikoinen, lehtiön muotoon painettu kirja sisältää valtavasti sulateltavaa. Tällaisen Suomen hyväksi en aio tehdä enää mitään. Liian pitkään olen palvellut sitä, vaikka se on kaiken aikaa selvästi sanonut, että olen sille pelkkä taakka.

Päivämäärä:18.02.2019
Arvosana:
Otsikko:Peilikuva
Arvostelu:Upea teos, joka kuvaa terävän analyyttisesti ja todenmukaisesti kaikkien apurahojen varassa kärvistelevien kirjailijoiden, säveltäjien ja taiteilijoiden sisuksia korventavaa huolta omasta ja perheen tulevaisuudesta, eli uuvuttavasta kamppailussa päivittäisten toimeentulon peruskysymysten kanssa. Kuin olisi katsellut omaa peilikuvaansa.

Päivämäärä:06.02.2019
Arvosana:
Otsikko:Kitkerästi eriarvoisuudesta
Arvostelu:Nylénin kumartelematon ja oppinut monologi menestyksen monista kasvoista ja arvostuksen läjääntymisestä kirjallisuuden ja kulttuurin vastenmieliselle suorittajien siivelle. Kiinnostavia sanoituksia luokkayhteiskunnan sijoittelemattomalle osastolle, eli sosiaalista pääomaa omaavalle kerjäläistölle. Toiveikkaan lyyrinen loppunousu!

Päivämäärä:11.02.2019
Arvosana:
Otsikko:Sukellus kirjailijan arkeen
Arvostelu:Silmiä avaava muistutus siitä, ettei taiteilija elä pyhällä hengellä. Tapansa mukaan Nylén ravistelee ja herättelee, mutta ei kuitenkaan saarnaamalla tai marttyyriksi heittäytymällä vaan toteamalla asioiden tolan. Suosittelen kaikille taiteen ja kirjallisuuden ystäville sekä erityisesti kirjaston suurkuluttajille (voisiko kirjasta välillä myös maksaa?).

Päivämäärä:23.11.2018
Arvosana:
Otsikko:Vielä odotettuakin parempi
Arvostelu:!